Facebook data

1
NORD har visat sitt rätta jag
#22595 NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 0

Fresh
Inlägg: 1
graphgraph
offline

Läs om våra "kära" NORD, Karma kallas det, vad mer finns det att säga. Hela artikeln är hämtat ur di.se

Därför dumpade riskkapitalisterna sopornas Sopranos2007-10-08 16:52

Med tv-serien "Sopranos" som inspirationskälla har Jesper de Ruvos och Christer Myhráns bolag Resta blivit ett av de största i sophanteringsbranschen. I januari sålde de sitt sopimperium för 110 Mkr men sedan gick det snett. Nu har köparen dragit sig ur affären samtidigt som kunderna hoppar av. DI Weekend berättar historien om surfpolarna som blev sopåkare.


MAJ 2002. LIDINGÖ.

Samtalet skulle komma att förändra livet för både Jesper de Ruvo och hans kompanjon Christer Myhrán. Via mobiltelefon ville upphandlaren av avfallstjänster i Stockholms stad ha svar på en specifik fråga kunde de få fram sopbilarna i tid för att ta över entreprenaden?

Jesper de Ruvo tvekade bara någon sekund innan han gav klart besked:

"Självklart får vi fram bilarna. Inga problem!"

Någon vecka senare skrev de under det formella kontraktet för sophämtning i södra Stockholm. En affär värd 33 miljoner kronor för Jesper de Ruvo och Christer Myhráns nystartade bolag Resta. Nu återstod bara att få fram sopbilar, personal, lokaler och pengar. Efter att affären gjorts upp konstaterade Christer Myhrán med ett snett leende:

"Som entreprenör måste man våga chansa."

Några månader före samtalet från den kommunala tjänstemannen hade Jesper de Ruvo och Christer Myhrán bänkat sig i Riksarkivets lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Systematiskt gick de där igenom räkenskaperna i ett kommunalt bolag som sålts till ett av de största sophanteringsföretagen på den svenska marknaden.

De två hade träffats när de läste ekonomi på Stockholms universitet i mitten av 1990-talet. Dessutom var båda inbitna surfare, vilket stärkte vänskapsbanden.

Efter skolan tog deras karriärer lite olika riktning. Christer Myhrán startade först en egen klädagentur och drog sedan i gång internetvaruhuset Toga med bland andra den tidens hetaste riskkapitalist Kjell Spångberg som finansiär.

I samband med it-kraschen petades Christer Myhrán från vd-posten och våren 2001 stod han utan jobb. I det läget fick han åter kontakt med Jesper de Ruvo, som efter skolan bland annat jobbat flera år i renhållningsbranschen. Med inspiration från den populära tv-serien Sopranos och Jesper de Ruvos bakgrund i branschen började de skissa på en affärsidé inom renhållning.

Det var därför de nu satt i Riksarkivets lokaler och plöjde pärm efter pärm med dokument. Med hjälp av handlingarna från det kommunala bolaget fick de en unik inblick i hur den svenska marknaden för sophantering fungerade i praktiken. Det tog inte lång tid förrän Jesper de Ruvo och Christer Myhrán hade sin uppfattning av branschen klar marknaden var riggad och de två största aktörerna hade i princip delat upp den mellan sig.

Men Jesper de Ruvo och Christer Myhrán gick inte till Konkurrensverket med sin analys. De blev sopentreprenörer i stället.


12 SEPTEMBER 2002. HÖGDALENVERKETS GYMNASTIKSAL I SÖDRA STOCKHOLM.

"Okej, då struntar vi i det här."

Ett trettiotal renhållningsarbetare reste sig samtidigt och lämnade gymnastiksalen. Beskedet från Jesper de Ruvo att de måste jobba tvåskift för att behålla sina jobb var droppen. Nu fick ungtupparna klara sig själva.

Jesper de Ruvo och Christer Myhrán stod ensamma kvar i den ödsliga gymnastiksalen. Läget kunde ha varit bättre. Vid årsskiftet skulle de ta över sophämtningen på Södermalm i Stockholm, men nu hade de ingen personal som ville jobba för dem. Drömkontraktet höll på att utveckla sig till en mardröm och de två sopentreprenörerna var tvungna att backa. Tvåskiften skrotades och till sist fick de med sig personalen.

Tidigt på morgonen den 2 januari 2003 rullade den första lastbilen ut från sophämtningsbolaget Restas terminal i Älvsjö. Senare skulle en av de anställda beskriva starten som ett "kontrollerat kaos" med risiga sopbilar. Men Jesper de Ruvo och Christer Myhrán var fulla av tillförsikt. Soporna skulle göra dem rika.


AUGUSTI 2006. RINKEBY I NORDVÄSTRA STOCKHOLM.

Resta gav honom ett erbjudande han inte skulle kunna tacka nej till. Men Michael Derk, förvaltare i Rinkeby för fastighetsjätten Fabege, var inte intresserad.

Han blev upprörd över Restas agerande. Under alla sina år i fastighetsbranschen hade han aldrig varit med om något liknande. Den nya entreprenören för sophämtning, Resta, hade precis tagit över uppdraget och nu krävde de att han omedelbart byggde nya soprum, annars skulle sophämtningen stoppas. För Michael Derks uppdragsgivare Fabege skulle det innebära en miljoninvestering samtidigt som avgiften till Resta höjdes.

"Det är Sopranos-varning på de där killarna. De tog hit ett skyddsombud som påstod att det var fara för liv och hälsa om vi inte byggde om soprummen. Helt sanslöst", säger Michael Derk.

Han är inte ensam om att ha reagerat på Restas bemötande. Ända sedan Resta slog sig in på sophanteringsmarknaden har rapporterna från besvikna kunder duggat tätt. Det har rört sig om allt från bortglömda soptunnor och obefintlig kundtjänst till kommuner som hotat att bryta avtalen efter att Resta misskött sig.

Men trots protesterna fortsatte Resta att växa kraftigt. Från starten 2002 flerfaldigades omsättningen och 2006 hamnade försäljningen på 114 Mkr. Gång på gång visade sig Resta ha det lägsta priset i de offentliga upphandlingarna.

Konkurrenterna har varit rasande och talar om att kommunerna i praktiken blir lurade. En bärande del i Jesper de Ruvos och Christer Myhráns affärsidé är nämligen att använda sig av så kallad "taktisk prissättning". Det innebär att Resta, sedan de tagit hem en upphandling till ett lågt pris, styr över kunderna till dyrare soptjänster. Argumentet har varit att arbetsmiljön förbättrats för renhållningsarbetarna men samtidigt har notan för kommunerna ökat kraftigt. Exempelvis ökade Stockholms stads kostnad för två entreprenader som DI Weekend granskat från Restas ursprungliga anbud på 31,3 Mkr till 38 Mkr under 2006/2007.

Men Michael Derk ute i Rinkeby accepterade aldrig Restas krav på att bygga om soprummen. Resta slutade att hämta soporna och i stället fick Stockholms stad hyra in en annan entreprenör som åkte ut och tömde soptunnorna i Rinkeby.


DECEMBER 2006. RISKKAPITALBOLAGET LITORINAS KONTOR, BIRGER JARLSGATAN I STOCKHOLM.

Jörgen Ekberg, tidigare vd för logistikjätten ASG och numera partner i riskkapitalbolaget Litorina, hade fått erbjudande om att köpa Resta redan när bolaget befann sig i startskedet. Men då hade Jörgen Ekberg tackat nej, bolaget var för litet för att uppfylla Litorinas investeringskriterier.

Nu var läget ett annat. Omsättningen hade vuxit kraftigt och de två entreprenörerna målade upp ett lockande framtidsscenario med fortsatt tillväxt och stigande vinster. Resta var moget att plockas in i Litorinas investeringsportfölj.

Men Litorina var inte ensamt om att kasta lystna blickar på det lilla snabbväxande sophanteringsbolaget. Jesper de Ruvo och Christer Myhrán hade anlitat mäklarfirman Öhman Fondkommission för att bjuda ut bolaget till hugade spekulanter i en renodlad auktionsprocess.

Fem, sex olika riskkapitalbolag lämnade till sist bud på Resta. Litorina bjöd högst. Enligt flera av varandra oberoende källor fick de två grundarna drygt 110 Mkr för 75 procent av sina aktier i Resta.

Affären gjordes upp i mitten av december, men det var först i slutet av januari som avtalet skrevs under definitivt och pengarna betalades ut. Det skulle visa sig avgörande för fortsättningen av den här historien.



JANUARI 2007. RESTAS HUVUDKONTOR i ÄLVSJÖ OCH LITORINAS HUVUDKONTOR.

När Jesper de Ruvo och Christian Myhrán träffade köparen Litorina för att avsluta affären sa de inte ett ord om att Resta skulle ha några ekonomiska problem. Tvärtom stod de fast vid att vinstprognosen för 2006 på närmare 19 Mkr skulle infrias. Det var denna prognos som hela värderingen av Restaaktierna byggde på.

Men verkligheten var en annan. Efter att affären preliminärt gjorts upp i december hade Jesper de Ruvo, som vd för Resta, tvingats riva och minska värdet på en rad fakturor till flera av sina största kunder. Annars hotade de att bryta sina kontrakt med Resta.

Dokument som DI Weekend tagit del av visar exempelvis att Ekerö träffat en uppgörelse som kostade Resta 3,1 Mkr och Värmdö en liknande överenskommelse till en kostnad av 1,4 Mkr för Resta.

Dessa uppgörelser kom till stånd flera veckor innan Jesper de Ruvo och Christer Myhrán sålde 75 procent av sina aktier till Litorina. Uppgörelserna slog direkt mot Restas resultat och borde således också ha minskat priset som Litorina betalade.

Men om detta visste Litorina ingenting när avtalet skrevs under. I stället andades Litorinapartnern Jörgen Ekberg tillförsikt i det gemensamma pressmeddelande som skickades ut den 19 januari:

"Tillsammans med bolagets ledning och grundare ser vi fram emot att fortsatt utveckla Resta."


MAJ 2007

Jörgen Ekberg hade fått svart på vitt på det han fruktat i snart en månad. Investeringen i Resta var på väg att utvecklas till en katastrof.

Den första signalen om att allt inte stod rätt till hade Litorina fått i april då bokslutet för 2006 försenades gång på gång. Till sist kom beskedet rörelseresultatet skulle inte bli som prognostiserat närmare 19 Mkr utan runt 10 Mkr.

Litorina hade värderat Resta efter en multipel motsvarande nästan åtta gånger det prognostiserade rörelseresultatet. I klartext innebar det att Litorina betalat runt 70 Mkr för mycket för Resta.

Beskedet slog ned som en bomb hos huvudägaren Litorina och Jörgen Ekberg kallade in externa revisorer för att ta reda på vart pengarna tagit vägen. Grundarna Jesper de Ruvo och Christer Myhrán var plötsligt omöjliga att få tag i. Till sist lyckades Litorina få kontakt med dem i Indonesien, dit de åkt på surfsemester.

Förtroendet för grundarna var nu obefintligt från Litorinas sida och strategin var i stället att riva upp affären. När Jesper de Ruvo och Christer Myhrán kom hem från sin semester hotade Litorina att dra dem inför domstol om de inte lämnade tillbaka pengarna.

Samtidigt hörde Malmö kommun av sig och krävde tillbaka pengar. I mitten av juni träffade Jesper de Ruvo företrädare för Malmö kommun på VA-verket i Malmö. Av protokollet framgår att reklamationerna på sophämtningen låg på "oacceptabla nivåer". Men Jesper de Ruvo gick till motattack och krävde betalning för fakturor omgående annars skulle Resta sluta att hämta soporna.

I protokollet står också:

"Resta hävdar att man har en så svår likviditetsbrist att man inte kommer att kunna betala löner till sin personal."

I dag säger Jesper de Ruvo att han blev felciterad och att Resta aldrig haft någon likviditetsbrist.

I slutet av juni gjorde så slutligen Restagrundarna upp med Litorina. Ingen av parterna vill kommentera uppgörelsen, men enligt uppgift till DI Weekend innebär den att Restagrundarna köpte tillbaka aktierna av Litorina till reducerat pris. Facit blev en förlust på runt 5 Mkr för Litorina.

"Jag kommenterar inga belopp eller detaljer. Men vi tycket att det var bättre att välja den här lösningen jämfört med de andra alternativ som stod till buds", säger Jörgen Ekberg i dag.

Motgångarna var dock inte över för de två sopentreprenörerna. Första veckan i augusti meddelade Stockholms stad att de diskvalificerat Resta i den pågående upphandlingen av sophämtning i innerstaden. Orsak: fastighetsägarna vill inte ha Resta som sophämtare på grund av att arbetsledningen misskött sig.



11 SEPTEMBER 2007. RESTAS HUVUDKONTOR.

Utanför Restas lokaler i det tunga industriområdet i Älvsjö blåser vinden snålt denna tisdagsmorgon. Den fransiga flaggan med Restas logotyp verkar nära att slitas sönder men inne i värmen, en trappa upp i byggnaden, målar Jesper de Ruvo entusiastiskt upp nya, soliga mål för sophämtningsbolaget.

"Vi planerar för en börsintroduktion på någon av de mindre listorna under hösten. Planen är att växa inom andra segment som industriavfall. Genom en notering kan vi använda aktien som valuta vid köp av andra bolag", säger han.

Utanför fönstret dånar den första sopbilen in efter den tidiga morgonens hämtningar. Den lite ruffiga industrimiljön står i stark kontrast till de kostymklädda entreprenörerna som verkar mer hemtama i Stureplans finansmiljö. Jesper de Ruvo fortsätter att rabbla finansiella mått för att visa på Restas styrkor.

"Under 2006 hade vi en rörelsemarginal på 9,4 procent jämfört med bransch-snittet på 5,5 procent. Avkastningen på eget kapital var 26,7 procent."

Varken han eller Christer Myhrán har någon större förståelse för den kritik som framförts från flera av deras största kunder. Möjligen har det rört sig om inkörningsproblem, men nu går allt som tåget, hävdar de två.

De är oförstående till att Stockholms stad diskvalificerat dem från nästa upphandling.

"Det tillhör vardagen att man ibland diskas från upphandlingar."

Men i det här fallet är det era egna kunder som uttryckligen sagt att de inte vill ha er som entreprenör?

"Den upphandlingen underkändes. Det gick inte att utesluta oss på de grunder som Stockholms stad försökte göra", säger Christer Myhrán.

Vilken är er förklaring till det stora resultatfallet i jämförelse med vinstprognosen?

"Vi är experter på att ta hem kontrakt och sköta verksamheten, inte på att lägga vinstprognoser. Det är riskkapitalbolagets jobb och vi har inte dolt något."

När visste ni att resultatet skulle bli så mycket sämre?

"Det insåg vi under våren när bokslutet skulle göras och efter att affären med Resta gjorts klar med Litorina."

Kan ni komma tillbaka till riskkapitalmarknaden efter det här?

"Absolut. Cleantech är en växande nisch och vi visar bra vinster och tillväxt. I år ska vi omsätta 146 Mkr och göra en vinst på 14 Mkr, enligt våra prognoser."

Och den prognosen kan man lita på?

"Ja, varför skulle man inte det?"
 
Logga in för att svara
#22596 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 72

Redax
Chefredaktör
Inlägg: 2926
graphgraph
offline

Zzzzzz zzzzz zzz zzzzzz zz...
 
Logga in för att svara
#22602 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 4

nekons
Inlägg: 306
graphgraph
offline

What´s your point?

Att affärsvärlden stinker? What else is new??

Att sopbranschen stinker? Well...

Eller har de slarvat med sophämningen på din gata??

 
Logga in för att svara
#22607 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 4

Ants
Inlägg: 1008
graphgraph
offline

Det här är riktig punk! Men vad har det med surf att göra, varför ta upp de här. Jag drar inte alltid jämnt med dem, men kör hårt och ändra på allt så mycket ni kan bara är coolt tycker jag! Heja!
 
Logga in för att svara
#22609 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 1

Johan
Inlägg: 749
graphgraph
offline

Hahahaha, spännande läsning!

Kan dock inte göra annat än att uttrycka en viss beundran för att dom kör på så hårt. Sen skulle man väl faktiskt kunna förvänta sig att Litorina gör ett bättre prospektarbete innan dom skriver kontrakt...

Dessutom måste det kännas grymt skönt att kunna säga -It´s a dirty job, but somebodys gotta do it" och verkligen mena det!
 
Logga in för att svara
#22611 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 0

Anmibe
Inlägg: 3
graphgraph
offline

Seriöst, reggade du dig bara för att göra det här inlägget?

För övrigt har väl inte de här grabbarna så mycket att göra med NORD idag annat än att de var med och startade det hela, eller? Känns lite tråkigt att grabbarna i NORD ska klä skott hela tiden för sådant som uppenbarligen inte har något med deras verksamhet att göra.

/A
 
Logga in för att svara
#22615 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 28

Gazzer
Inlägg: 2613
graphgraph
offline

Anmibe skrev:
Seriöst, reggade du dig bara för att göra det här inlägget? /A

Uppenbarligen - sorgligt dessutom - inlägget kommer säkerligen leder till MOTSATT effekt än den man kan tänka sig va avsikten.
 
Logga in för att svara
#22626 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 5

hman
Inlägg: 376
graphgraph
offline

Du måste ju posta dementin också "Fresh"

"I DI Weekends reportage, fredagen den 5 oktober, om Resta skrev vi felaktigt att kunder hoppar av från sophanteringsföretaget. Någon sådan uppgift finns inte. Di.se beklagar felaktigheten.
Restas VD Jesper de Ruvo påpekar också att Litorina fullföljde sitt köp av 75 procent i Resta och att det var banken som krävde en nedamortering av de lån som låg till grund för Litorinas köp. Det var detta som resulterade i att Jesper de Ruvo och Christer Myhrán köpte tillbaka Litorinas del i bolaget"
 
Logga in för att svara
#22627 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 1

Johan
Inlägg: 749
graphgraph
offline

Äh, sluta gnäll på folk som gör något, och sluta gnäll på NORD för att dom är polare med Resta. Gör något själv istället för att vara bitter.

Kanske första gången Nerd Crew och B O S är överens?
 
Logga in för att svara
#22628 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 28

Gazzer
Inlägg: 2613
graphgraph
offline

stranger things have occured my friend!
 
Logga in för att svara
#22629 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 68

RATMAN
Inlägg: 2714
graphgraph
offline

Fuck all this shit...I just took out my garbage and now I'm gunna get shitfaced drunk...
 
Logga in för att svara
#22631 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 28

Gazzer
Inlägg: 2613
graphgraph
offline

I get drunk - THEN take out the garbage .....
 
Logga in för att svara
#22633 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 6

plåtslagarn
Inlägg: 500
graphgraph
offline

fresh=idiot
 
Logga in för att svara
#22635 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 28

Gazzer
Inlägg: 2613
graphgraph
offline

plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!
 
Logga in för att svara
#22640 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: -10

alex el gordo
Inlägg: 1125
graphgraph
offline

Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!
 
Logga in för att svara
#22643 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: -18

Tyreso_soulsurfer
Inlägg: 427
graphgraph
offline

Fresh = IDIOT
 
Logga in för att svara
#22644 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 30

SharkBoy
Inlägg: 2316
graphgraph
offline

I agree with Johan, Nord needs BOS protection and we will rise to that occasion, but Fresh you are on thin ice with cement shoes buddy:evil:
 
Logga in för att svara
#22646 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 28

Gazzer
Inlägg: 2613
graphgraph
offline

so this "fresh" is in deap shit now with both NERD and B O S on his butt .... poor guy!! BTW, I thought the article was very slanted with lots of unproffetional insinuations. Aren't journalist supposed to be objective?
 
Logga in för att svara
#22649 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: -10

alex el gordo
Inlägg: 1125
graphgraph
offline

alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
 
Logga in för att svara
#22650 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: -10

alex el gordo
Inlägg: 1125
graphgraph
offline

alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp


Absolut
 
Logga in för att svara
#22651 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: -10

alex el gordo
Inlägg: 1125
graphgraph
offline

alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp


Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg
 
Logga in för att svara
#22652 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 28

Gazzer
Inlägg: 2613
graphgraph
offline

alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp


Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg
 
Logga in för att svara
#22653 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 28

Gazzer
Inlägg: 2613
graphgraph
offline

Gazzer skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
Right On!!

Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg
 
Logga in för att svara
#22685 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: -4

JonasS
Inlägg: 60
graphgraph
offline

Gazzer skrev:
Gazzer skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
Right On!!

Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg


Definitivt. Vi får hoppas att inlägg nr två från Fresh blir något ... fräschare.
 
Logga in för att svara
#22776 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 0

Staffan
Inlägg: 105
graphgraph
offline

JonasS skrev:
Gazzer skrev:
Gazzer skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
Right On!!

Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg


Definitivt. Vi får hoppas att inlägg nr två från Fresh blir något ... fräschare.
 
Logga in för att svara
#22825 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 1

nirre
Inlägg: 221
graphgraph
offline

Tack för stödet boys!!Staffan skrev:
JonasS skrev:
Gazzer skrev:
Gazzer skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
Right On!!

Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg


Definitivt. Vi får hoppas att inlägg nr två från Fresh blir något ... fräschare.
 
Logga in för att svara
#22826 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 4

Ants
Inlägg: 1008
graphgraph
offline

Är det här något slags 3D verk ni håller på med eller
 
Logga in för att svara
#22827 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 4

Ants
Inlägg: 1008
graphgraph
offline

Ha ha, pajade jag det nu, muha ha ha haaa
 
Logga in för att svara
#22828 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 4

Ants
Inlägg: 1008
graphgraph
offline

Måste vara min surfabstinens!
 
Logga in för att svara
#22829 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 1

Johan
Inlägg: 749
graphgraph
offline

nirre skrev:
Tack för stödet boys!!Staffan skrev:
JonasS skrev:
Gazzer skrev:
Gazzer skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
Right On!!

Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg


Definitivt. Vi får hoppas att inlägg nr två från Fresh blir något ... fräschare.
 
Logga in för att svara
#22830 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 1

Johan
Inlägg: 749
graphgraph
offline

Johan skrev:
nirre skrev:
Tack för stödet boys!!Staffan skrev:
JonasS skrev:
Gazzer skrev:
Gazzer skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
Right On!!

Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg


Definitivt. Vi får hoppas att inlägg nr två från Fresh blir något ... fräschare.


Hahahaha, nu växer konstverket igen
 
Logga in för att svara
#22841 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 11

Willy
Inlägg: 1862
graphgraph
offline
Donerat Guld

Johan skrev:
Johan skrev:
nirre skrev:
Tack för stödet boys!!Staffan skrev:
JonasS skrev:
Gazzer skrev:
Gazzer skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
Right On!!

Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg


Definitivt. Vi får hoppas att inlägg nr två från Fresh blir något ... fräschare.


Hahahaha, nu växer konstverket igen


Men herregud vad ni citerar varann. Det är ju faktiskt inte klokt!
 
Logga in för att svara
#22843 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 1

Johan
Inlägg: 749
graphgraph
offline

Willy skrev:
Johan skrev:
Johan skrev:
nirre skrev:
Tack för stödet boys!!Staffan skrev:
JonasS skrev:
Gazzer skrev:
Gazzer skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
Right On!!

Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg


Definitivt. Vi får hoppas att inlägg nr två från Fresh blir något ... fräschare.


Hahahaha, nu växer konstverket igen


Men herregud vad ni citerar varann. Det är ju faktiskt inte klokt!


Okej. Förlåt.. Kom ihåg att det alltid finns plats för en avbön..
 
Logga in för att svara
#22848 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 33

Andiss
Inlägg: 2432
graphgraph
offline

Johan skrev:
Willy skrev:
Johan skrev:
Johan skrev:
nirre skrev:
Tack för stödet boys!!Staffan skrev:
JonasS skrev:
Gazzer skrev:
Gazzer skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
Right On!!

Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg


Definitivt. Vi får hoppas att inlägg nr två från Fresh blir något ... fräschare.


Hahahaha, nu växer konstverket igen


Men herregud vad ni citerar varann. Det är ju faktiskt inte klokt!


Okej. Förlåt.. Kom ihåg att det alltid finns plats för en avbön..
 
Logga in för att svara
#22849 Svar: NORD har visat sitt rätta jag 16 år, 6 månader sen Stoke: 28

Gazzer
Inlägg: 2613
graphgraph
offline

Andiss skrev:
Johan skrev:
Willy skrev:
Johan skrev:
Johan skrev:
nirre skrev:
Tack för stödet boys!!Staffan skrev:
JonasS skrev:
Gazzer skrev:
Gazzer skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
alex el gordo skrev:
Gazzer skrev:
plåtslagarn skrev:
fresh=idiot WORD!


Precis. Håller med!


Jepp
Right On!!

Right On!!!

Absolut


Citering på citering är kul. Fortsätt bygg


Definitivt. Vi får hoppas att inlägg nr två från Fresh blir något ... fräschare.


Hahahaha, nu växer konstverket igen


Men herregud vad ni citerar varann. Det är ju faktiskt inte klokt!


Okej. Förlåt.. Kom ihåg att det alltid finns plats för en avbön..


and I thought the thread was dead .... no matter then ...
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!