Facebook data

Campaign 2
Publicerad tisdag 21 november 2006 av Anders IngelstenInnehåll / Recensioner

Kategori: Film
Filmmakare: Taylor Steele
Medverkande: Kelly Slater, Shane Dorian, The Irons, Taj Burrow, Benji Weatherley, The Hobgoods, Ozzie Wright, Joel Parkinson, Timmy Curran, Dane Reynolds, Jamie O'Brien, Dave Rastavich, Mike Losness, Shaun Casdell, Ry Craike.
Produktionsland: USA
Produktionsår: 2005
Kortfattat: Uppföjaren till Campaign med Momentumgänget plus några nya rippers, d.v.s. progressiv surfing på högsta nivå.

Filmens storyline går ut på att surfarna med Kelly i spetsen försöker stoppa Shane Dorian att hinna till en Hollywood audition med ironiserande på hur kass kalkonen In Gods Hands var. Klippen mellan surfingen är löst sammanhängande och en röd tråd finns det knappast tillstymmelse av. Ok, jag erkänner att CJ Hobgoods karateklipp är kul samt Benji Weatherley's agentkaraktär. Resten är rätt kasst och håller inte samma klass som Campaign. Slutklippet med Kelly som Mad Wax skänker mig hoppet att en bättre uppföljare med Momentumgänget är på väg.

Lyckligtvis kan du välja en förkortad version som endast visar surfingen och i och med att man också har ett antal soundtracks att välja mellan får filmen ett bättre värde. Orginal soundtracket är dock att rekommendera med tanke på att klippen sitter helt rätt med musiken.

Över till surfingen. Vissa delar är så sjukt bra och innehåller så mycket klipp att man många gånger får spola tillbaka och köra i slow motion för att verkligen kolla om det var en switch stance takeoff... sedan byta stance i tuben - eller var det tvärtom? Som tur var är brädorna inte twintips och man vet att Jamie O'Brien står regular så man kan lura ut det ändå. Favoritklippen är Kelly på Barbados och Ry Craike på hemmaplan. Pallar du inte med att vara superfokuserad på surfingen ska du kolla in bonussektionen med directors comments påslagen, så blir det lite Endless Summer-känsla över det.

Den obligatoriska wipeout-sektionen som slutscen är grym i synnerhet när en okänd snubbe inte lyckas bryta vattenytan på Chopes (Teahupoo) samt ett annat klipp på en surfare strandad på en jetski i ett gigantiskt revshorebreak. Dessa två klipp får mig att skratta men samtidigt greppa TV-fåtöljen hårt i skräck!

Sammanfattningsvis, spara pengarna till något annat.

Betyg: 2/5
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!